Vijesti Politika 32. sjednica SO Derventa: Na aktuelnom času o putnoj i saobraćajnoj infrastrukturi

32. sjednica SO Derventa: Na aktuelnom času o putnoj i saobraćajnoj infrastrukturi

0

Donosimo pregled aktuelnog časa 32. sjednice Skupštine opštine Derventa na kome su pitanja postavljali odbornici Branko Katanić i Drago Nagradić.

Nakon što se požalio na način izvještavanja medija sa skupštinskih zasjedanja, nazvavši to „totalnom cenzuom“, navodeći kao primjer neobjavljivanje sadržaja aktuelnog časa u većini medija, šef kluba SDS-a Branko Katanić pitao je da li je moguće intervenisati na najoštećenijim dijelovima puta Derventa-Modran-Osinja s obzirom da je vremenom došlo do propadanja pojedinih dijelova trase što može ugroziti bezbijednost saobraćaja i oštetiti vozila.

Odbornik SNSD-a Slavko Tomaš podsjetio je da po poslovniku pitanja na aktuelnom času moraju biti precizna da bi načelnik, zamjenik načelnika ili načelnici odjeljenja mogli dati brz odgovor, što nije bio slučaj u prvom dijelu odborničkog pitanja gospodina Katanića, zbog čega je reklamirao povredu Poslovnika o radu SO Derventa.

Načelnik opštine Milorad Simić rekao je da već postoji dogovor da pomenuti put treba da postane jedan od onih od posebnog interesa zbog toga što bi vodio do priključenja na auto-put „9. januar“ u Stankovićima, gdje će se graditi petlja koja će Derventu i Stanare povezati sa auto-put. Dionica Derventa-Osinja je asfaltirana 2006. godine, a oštećena je, kao i mnoge drugi, prevozom tereta iznad dopuštenih gabarita. Simić je najavio da bi naredne godine iz budžeta opštine trebalo da se izdvoje određena sredstva za popravak, uzimajući u obzir da taj put treba prijeđe u nadležnost Puteva Srpske.

Osvrćući se na rad medija istakao je da i sam nije zadovoljan njihovim radom, navodeći kao primjer poziciju priloga iz Dervente na TV K3, kao i naslovima u Derventskom listu, te da nikad nije uticao na uređivačku politiku.

Odbornik PDP-a Drago Nagradić pitao je šta se desilo sa inicijativom da se u Ulici 1. maja, u Markovića sokaku, postave „ležeći policajci“.

Načelnik opštine Milorad Simić odgovorio je da se ležeći policajci postavljaju tamo gdje je propisano, navodeći kao primjer blizinu škola, te da su se takve inicijative javile za gotovo svaku ulicu u gradu. Naveo je da će uskoro sličan „ležeći policajac“ kako kod OŠ „19. april“ biti uređen i kod OŠ „Nikola Tesla“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here