Vijesti Politika Aktuelni čas 33. sjednice SO Derventa

Aktuelni čas 33. sjednice SO Derventa

0

Na aktuelnom času 33. sjednice Skupštine opštine Derventa odbornička pitanja postavljali su Sanja Dimitrić (PDP), Branko Katanić (SDS), Pero Đurić (SDS) i Denis Pijetlović (SNSD).

Odbornik Sanja Dimitrić pitala je da li postoji volja da se na nekoj od narednih sjednica SO razgovara o pravu na besplatan parking za pripadnike boračkih kategorija naše opštine?

Zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić odgovorio je da se radi o opširnoj temi, te da se u okviru nadležnog odjeljenja i odsjeka već provode aktivnosti koje su vezane za ovu populaciju. Kada je u pitanju parking, već se ne naplaćaju parkinzi osobama sa invaliditetom čiji su automobili adekvatno označeni. Za taj postupak je propisana jasna procedura.

Dimitrićeva je su svom komentaru rekla da se radi o više moralnoj satisfakciji za borce, te da bi se svakako trebao donijeti odgovarajući pravilnik kojim bi se definisali svi potrebni detalji.

Šef kluba poslanika SDS-a Branko Katanić rekao je da su ga kontaktirali roditelji u vezi Udruženja „4+“ i da neki od njih, koji imaju 4 i više djece, nisu pozvani na druženja, skupštinu i na dodjelju sredstva pa ih zanima odakle baza podataka, način pozivanja i gdje se nalazi sjedište ogranizacije „4+“?

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Slaven Pašalić pojasnio je da takvo udruženje ne postoji na području opštine Derventa i da se u odjeljenju nije pojavljivao niko od predstavnika. Redovno sazivamo majke koje imaju troje ili više djece, dodao je.

Katanić je u svom komentaru rekao da su mu dostavljeni podaci prema kome neko udruženje postoji, ali da je suština da prilikom poziva roditeljima ne vrši selekcija.

Odbornik Pero Đurić pitao je kada će biti uređen parking kod OŠ „Nikola Tesla“?

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslova Jefimija Šerbić rekla je da je pokrenuta javna nabavka za projektovanje, te da će uskoro uslijediti i realizacija projekta.

Odbornik Denis Pijetlović pitao je Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove da li postoje mehanizmi zaštite do sada izvedenih radova u vezi izgradnje parka „9. januar“ i rekonstrukcije Partizanovog igrališta, konkretno zaštite nove podloge na igralištu.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslova Jefimija Šerbić istakla je da je učinjeno sve što je odjeljenje trenuto u mogućnosti da uradi, te da se će radovi biti nastavljeni naredne godine.

Odbornik Mirjana Plisnić upoznala je odbornike da je u toku kampanja „Čitajmo zajedno“ u kojoj fizička i pravna lica mogu od Zavoda za udžbenike kupiti određenu količinu knjiga i pomoći rad lokalnih biblioteka. Na kraju godine za nadležno ministarstvo će za svaku takvu kupovinu donitati još toliko sredstava.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here