Vijesti Društvo Alarmantno stanje

Alarmantno stanje

0

Stanje na poplavljenom području u opštini Derventa je alarmantno, a najkritičnije je u naselju Jasenci gdje je voda “zarobila” više od trideset kuća, javlja dopisnik Srne.

Alarmantno stanje

Rijeka Ukrina prešla je kritičnu tačku i ona ne može da primi padavine pa se voda razlila po naseljima uz obalu.

Stanovnicima naselja Jasenci čamcima se dostavlja hrana,voda i lijekovi.Ništa povoljnija situacija nije ni u izbjegličkom naselju Lug. Oko hiljadu kuća u ovom naselju se nalazi pod vodom.

Voda je prodrla u Sportsku dvoranu i podrum zgrade Gimnazije.

Komandant opštinskog štaba Civilne zaštite Milorad Simić izjavio je da je teško stanje u opštini prouzrokovano poplavama.

“Vodu koja se slila sa obližnjih brda nisu mogli da prime obodni kanali i kanalizacija pa se ona razlila po dvorištima kuća, a u neke kuće voda je ušla.Poplavljeni su i pomoćni objekti,te velike površine oranica”,rekao je Simić.

On je naglasio da je voda presjekla više putnih komunikacija, a poplavljen je i podvožnjak ispod mosta u Derventi koji se nalazi na magistralnom putu Banjaluka – Doboj.

Pod vodom je i put koji vodi prema industrijskoj zoni pa više kamiona sa robom ne može stići do preduzeća.

Danas je obustavljena nastava u svim školama u gradu, jer zbog poplave veliki broj đaka nije mogao stići na nastavu, dok je zbog vode koja je prodrla u zgradu Gimnazije u toj školi, kao i cijelom tom naselju isključena struja.

Sinoć cijeli grad nije imao vode jer je došlo do havarije na glavnom cjevovodu,ali je kvar otklonjen i sada ima vode, ali ona nije za piće.

Stanovnici na poplavljenom području, zajedno sa pripadnicima Civilne zaštite, pokušavaju da vrećama sa pijeskom zaustave prodiranje vode, ali u tome ne uspjevaju jer vodena stihija nosi sve pred sobom.

U opštinskom štabu Civilne zaštite ističu da ovakva poplava nije zabilježena još od 1976. godine. Strahuje se da stanje ne bude gore. Padavine koje od nedjelje ne prestaju dodatno stvaraju veću zabrinutost kod stanovnika.

Nezavisne novine

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here