Vijesti Hronika Alkohol, droge, brzina…: Provedena velika regionalna akcija kontrole vozača

Alkohol, droge, brzina…: Provedena velika regionalna akcija kontrole vozača

0

Službenici Policijske uprave Doboj proveli su, od 01. do 05. avgusta, akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerenu na kontrolu brzine kretanja vozila i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom akcije kontrolisano je 1509 učesnika u saobraćaju prilikom čega je 698 vozača prekoračilo brzinu kretanja motornih vozila.

U navedenom periodu alkotestirano je 829 učesnika u saobraćaju, a zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja su isključena i sanskcionisana 142 vozača. Alkotestiranjem kod 17 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 g/kg, kod 77 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, dok je kod 42 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg. Od ukupnog broja kontrolisanih šest vozača je lišeno slobode, od toga kod 5 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne alkotestiranju, saopšteno je iz PU Doboj.

Od ukupnog broja sankcionisanih, prisustvo alkohola u organizmu utvrđeno je kod devet vozača mlađih od 21 godinu starosti ili s manje od tri godine vozačkog iskustva.

Šest vozača je odbilo da se potvrgnu ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Kontrola saobraćaja je naročito bila usmjerena na mjestima i dionicama puteva na kojima je evidentiran najveći broj saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here