Vijesti Sport Žana se vratila iz Grčke

Žana se vratila iz Grčke

0

Sa tri pobjede i tri remija, Žana Kokanović je završila učešće na Svjetskom takmičenju u šahu za djevojčice, do 12 godina.

Zana se vratila iz Grcke

Žana je u svojoj konkurenciji uspjela da pobijedi Ruskinju, Ševđanku i Grkinju, dok je remizirala sa Kineskinjom, Austrilijankom i Novo Zelanđankom. Nije uspjela da pobijedi i izgubila je od Kanade, Francuske, Juzne Afrike, Izraela i Šri Lanke. Žana je ukupno osvojila 4,5 poena, od 11 dioba 78 mjesta i 117 takmičarki.

Ovo je veliki uspjeh u Žaninoj šahovskoj karijeri, jer skoro sve najteže protivnike je pobijedila. Da je imala malo više uslova za rad, treninga pod okriljem stručnjaka, kao što se to radi u svijetu šaha, uspjeh bi bio sigurno, još veći.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here