Vijesti Hronika Apel PU Doboj: Vozači da paze na pješake, a pješaci da poštuju...

Apel PU Doboj: Vozači da paze na pješake, a pješaci da poštuju propise

0

PU Doboj apeluje na vozače da posebnu pažnju obrate na kretanje pješaka po kolovozu, a pješake da se kolovozom kreću uz poštovanje propisa o kretanju pješaka.

Predstoji dio godine sa skraćenim vidnim dijelom dana, kao i smanjene vidljivosti zbog atmosferskih prilika, poput kiše, magle i snijega

PU Doboj apeluje na vozače da posebnu pažnju obrate na kretanje pješaka po kolovozu, da poštuju saobraćajna pravila i propise, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, kao i vremenskim prilikama, te da nikada ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz PU Doboj.

Takođe, apel je upućen i pješacima da se kolovozom kreću uz poštovanje propisa o kretanju pješaka, da se ne kreću kolovozom u alkoholisanom stanju, te da izbjegavaju kretanje neosvijetljenim dijelovima kolovoza, uz korišćenje reflektujućih materijala na dijelovima odjeće.

Zakon o bezbjednosti saobraćaja propisuje da „kada se pješak kreće kolovozom na javnom putu van naselja, dužan je kretati se uz lijevu ivicu kolovoza u smjeru kretanja, a noću i danju u uslovima smanjene vidljivosti mora biti osvijetljen ili označen svjetloodbojnim prslukom, a kretanje u grupi izvoditi krećući se jedan iza drugog“. Prilikom kretanja u naselju, pješaci trebaju koristiti trotoare, pješačke staze, obilježene pješačke prelaze, poštovati svjetlosne saobraćajne znake i znake koje daju ovlašćena službena lica, stoji u saopštenju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here