Vijesti Društvo Asfalt otvara vrata u svijet

Asfalt otvara vrata u svijet

0

Od Tri kruške, prema Savića brdu, asfaltirano je 1357 metara puta, širine četiri metra. Preostalo je još 1000 metra, pa da ovaj veoma važan put za mjesne zajednice, Crnču, Mišince, Malu i Veliku Sočanicu do kraja asfaltira.

Asfalt otvara vrata u svijet

U izgradnju ove dionice puta uloženo je 160 hiljada maraka, od čega je opština Derventa izdvojila 80, Ministarstvo poljoprivrede i vodoprivrede Vlade Republike srpske 60, a mještani su prikupili 20 hiljada maraka.

Povodom puštanja u saobraćaj ove dionice puta, mještani su pripremili u nedjelju slavlje, a put je simboličnim presijecanjem vrpce otvorio načelnik opštine Milorad Simić, koji je tom prilikom rekao, da su na području opštine Derventa, uglavnom sve Mjesne zajednice povezane kvalitetnim asfaltiranim putevima.

– Na kraju i ovaj put je došao na red, koji je  veoma važan, jer povezuje više sela i mjesnih zajednica na dionici, od Tri kruške do Savića brda i na proljeće će biti asfaltirano i preostalih još jedan kilomtar ovog puta, rekao je Simić.

Član Građevinskog odbora za igradnju puta, Boro Kitonić, rekao je da bez pomoći opštine i Vlade Republike Srpske, koji su najviše pomogli, mještani nikada ne bi mogli sami  asfaltirati put, na čemu je zahvalan svima koji su pomogli.

Ova dionica puta je veoma važna, jer mještanima otvara vrata u svijet i osiguraće da mještani ostaju na svojim imanjima, a pogotovo mlađi naraštaji.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here