Vijesti Društvo Asfaltirana dionica kroz povratničko naselje

Asfaltirana dionica kroz povratničko naselje

0

Postavljanjem asfaltne podloge danas se završavaju radovi na rekonstrukciji lokalnog puta Kalačka-Vakuf u Mjesnoj zajednici Bijelo Brdo koji su počeli 03. juna.

Izvođač radova je derventsko preduzeće „Geokop“, a projekat je realizovan u okviru realizacije projekta obnove i izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture na prostorima gdje žive raseljena lica i povratnici.

Rekonstrukcija puta urađena je po ugovoru koji je gradonačelnik Milorad Simić potpisao sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH koje je bilo odgovorno za monitoring cjelokupnog procesa rekonstrukcije komunalne infrastrukture i Fondom za povratak BiH koji je bio zadužen za finansijsku realizaciju projekta, saopšteno je iz Gradske uprave Derventa.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje puta dužine 400 metara je 52.345 maraka, a cilj rekonstrukcije je stvaranje infrastrukturnih uslova za održiv povratak stanovništva na ovom području.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here