Politika Izbori 2016 ATV predstavio kandidate za načelnika opštine Derventa – VIDEO

ATV predstavio kandidate za načelnika opštine Derventa – VIDEO

0

Alternativna televizija predstavila kandidate za načelnike opštine Derventa Milorada Simića (SNSD) i Nadeta Planinčevića (SDS).

page

Dok se u opštinama dobojske regije još kalkuliše, u Derventi je odavno sve jasno. SNSD-ov Milorad Simić, u ime koalicije kojoj ta stranka pripada, u trku će za četvrti, načelnički mandat.

Na megdan mu iz Saveza za promjene izlazi SDS-ovac Nade Planinčević, aktuelni poslanik te partije u Narodnoj skupštini.

Možda je nepristojno da se namećem nakon 12 godina, ali idem u još jedan krug,u prepoznatljivom stilu kandidaturu komentariše aktuelni načelnik. Priznaje, nije sve idealno, ali ono što je uradio, ipak, vidi kao svoju prednost.

„Za mene kažu da sam dobar, što sad ja da idem spavati a još ima snage?  Onda ja kažem, ajmo još jedan mandat, ajmo raditi. Ako nađemo bolje ja ću uvijek ići za boljim, ako ne nađemo bolje, evo ja ću raditi. Ja sam navikao, ovo je super, izgradio sma krug dobrih saradnika i imamo rezultate“, rekao je Milorad Simić, načelnik Dervente.

Najmanja stopa nezaposlenosti, vodeći u Srpskoj po izvozu, parametri su kojima se hvali Simić. Protivnik ne spori napredak, ali kaže, dostigli ste maksimum.

„I u ovom trenutku u Derventi se dešavaju mnoge pozitivne stvari koje i hoćemo i imamo namjeru priznati i podržati ali isto tako u Derventi postoji sasvim dovoljno prostora za unapređenje rada i života a prije svega kroz kreativniji, odgovorniji i savjesniji rad organa lokalne samouprave“, rekao je  Nade Planinčević, kandidat SDS za načelnika Dervente.

Sudeći prema izjavama, kampanja neće biti prljava, ali zanimljiva svakako hoće. Upućeni kažu da iako Derventa ne kotira loše, nezadovoljstva i želje za promjenom i te kako ima. Pokazalo se to kažu  i na proteklim opštim izborima na kojim je SDS zabilježio blagu prednost. Tijesna borba se očekuje i u oktobru, a u foto finišu mogli bi da presude takozvani hrvatski glasovi.

Pogledajte prilog ATV-a.

ATV

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here