Vijesti Kultura i obrazovanje Audicija za festival “Ritam Evrope” 30. januara: Prilika za mlade pjevače i...

Audicija za festival “Ritam Evrope” 30. januara: Prilika za mlade pjevače i plesače iz Dervente

0

Opština Derventa je prihvatila učešće u dječijem muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“, a audicija za takmičare uzrasta od 12 do 20 godina, talentovane za pjevanje i ples, biće održana u četvrtak, 30. januara, u Centru za kulturu sa početkom u 12 časova.

Djeca koja budu odabrana na audiciji pripremaće pjesmu za nastup u završnom takmičenju na jeziku zemlje koju će im dodijeliti organizacija festivala, a planiran je i posjeta opštini ambasadora te zemlje.

Ukoliko pobijede na takmičenju, “Ritam Evrope“ će obezbijediti nagradno putovanje u zemlju koju su predstavljali na takmičenju. Organizatori napominju da je obuka za djecu je besplatna i roditelji nemaju nikakvih finansijskih obaveza.

Djeca opština i gradova osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta će predstavljati više od 20 zemalja Evrope, Izrael i Australiju i pripremaće se narednih 5-6 mjeseci sa timom „Ritma Evrope“ koji će dolaziti 1-2 puta nedjeljno u lokalne zajednice iz kojih dolaze.

Takmičenje je osmišljeno u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, a cilj je razvoj i očuvanje mladih talenata u zemljama Evrope, kao i promocija interkulturnih odnosa, tolerancije, rodne ravnopravnosti, poštovanja ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. Benefit „Ritma Evrope“ je svakako proces socijalizacije i druženje djece iz naše opštine sa djecom iz drugih gradova i opština koji je jako važan za taj uzrast, saopteno je iz Opštinske uprave Derventa.

Centralno takmičenje biće održano u junu u Istočnom Sarajevu.

Ovo će značiti i promociju opštine kojom ćemo poslati poruku da su djeca naša budućnost. Derventa će učestvovati u takmičenju zajedno sa još trinaest opština iz Republike Srpske, a cijeli događaj će biti emitovan uživo na RTRS koja je i medijski pokrovitelj ovog takmičenja, stoji u saopštenju.

Inače, takmičenje se održava uz podršku zemalja Švedske, Kipra, Njemačke, Belgije, Portugalije, Finske, Norveške, Grčke, Hrvatske, Španije, Turske, Austrije, Danske, Slovenije, Francuske, Azerbejdžana, Bugarske, Italije, Mađarske, Slovačke, Holandije, Australije i Izraela i realizuje se u većini pomenutih zemalja te u Srbiji i Crnoj Gori, a od ove godine i u Republici Srpskoj.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here