Vijesti Privreda Autoservis „Bato“ domaćin sastanka partnera preduzeća „Liqui Moly“ iz čitave regije –...

Autoservis „Bato“ domaćin sastanka partnera preduzeća „Liqui Moly“ iz čitave regije – FOTO

1

 

img_20161124_125809

Autoservis „Bato“ danas je ugostio predstavnike proizvođača ulja i aditiva za automobile „Liqui Moly“, kao i više od pedeset saradnika i partnera ovog njemačkog preduzeća iz Banjaluke, Bijeljine, Doboja, Bihaća, Tuzle i Žepča, čime je potvrđena dugogodišnja saradnja jednog od najuspješnijih derventskih servisa i poznatog njemačkog brenda. Bila je ovo prilika da serviseri automobila iz čitave regije razmjene iskustva, da se upoznaju sa načinima rješavanja određenih problema i novitetima u ovoj oblasti.

– Danas smo pokazali ko je i šta čini posebnim brend „Liqui Moly“, odnosno šta nas odvaja od konkurenata, a to je kvalitet, inovativnost i pouzdanost. U Derventi smo okupili partnere iz regije koji se bave isključivo servisiranjem vozila da bi smo govorili o rješenjima za probleme sa kojim se susreću u svakodnevnom radu, kao što je čišćenje DP-filtera ili vrlo čestih poteškoća do kojih dolazi zbog goriva lošeg kvaliteta koje se pojavljuje na tržištu BiH. Na taj način edukujemo naše saradnike kako da krajnjim potrošačima omoguće da na najjeftiniji način riješe kvarove na svojim automobilima. Auto servis „Bato“ odabran je zbog dugogodišnje uspješne saradnje sa firmom „Liqui Moly“, koja je prevazišla odnos trgovac-dobavljač, tako da je postao dio naše porodice, istakao je Mihael Karl, menadžer izvoza „Liqui Moly“ za prostor bivše Jugoslavije.

Poslije teoretskog dijela, uslijedio je praktični, na kojem je serviserima pokazano na koji način se mijenja ulje u automatskim mjenjačima automobila novije generacije, kako da očiste DP-filter i klime, te da poliraju farove, kao dodatne usluge koje mogu ponuditi svojim klijentima.

Po prvi put je prezentacija ovog tipa održana je u Derventi.

– Imali smo priliku da na licu mjesta vidimo na koji način se mijenja ulje u automatskim mjenjačima vozila novije generacije. Sav proces se obavlja kompjuterski, a ne kao nekada, tako da smo koristili „Liqui Moly Gear Tronic“, jedan od najnovijih uređaja pomoću kojih se ovaj posao izvodi. Serviseri su takođe mogli vidjeti kako se otklanjaju određene poteškoće koje se javljaju u radu, te postaviti pitanja i učestvovati u samoj prezentaciji. „Liqui Moly“ seminare ovakvog tipa, u nešto većem obimu, održava svake godine i tada se, najčešće u njihovom sjedištu u Ulmu, okupljaju saradnici iz desetak zemalja. Takvi događaji služe nam za edukaciju i dobijanje sertifikata, te praćenje noviteta u ovoj branši. Radi se o našem pouzdanom partneru, brendu koji svu svoju proizvodnju provodi u Ulmu, i koji je jedan od rijetkih koji proizvode iste kvalitete šalje u sve krajeve svijeta. Istovremeno, u proizvodnji koriste najkvalitetnije sirovine eksploatisane iz sjevernih mora, kaže jedan od domaćina događaja i vlasnika servisa „Bato“ Mišo Vujović.

Auto servis „Bato“ sa radom je započeo 1995. godine, a od 1999. godine i zvanično započinje saranja sa ovim brendom motornih ulja. Jedan su od rijetkih servisa koji se profesionalno bavi isključivo servisiranjem mehaničkih dijelova automobila, a u njihovoj radionici na Lugu vrši se kompjuterska dijagnostika svih motornih vozila, servisi, popravke motora i mjenjaca, te prodaja originalnih rezervnih dijelova.

B. N. – Derventa Cafe

 

1 komentar

  1. Бато је стручан а Мишо зна много технолошки да објасни ,живим у Београду и могу вам рећи да су доста стручни , мијењао сам у трансмисију уље они имају све апарате .Мишо прати дешавања у науци ,технологијама…добри су и за Београд а не Дервенту

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here