Vijesti Društvo Badnje veče u derventskim parohijama

Badnje veče u derventskim parohijama

0

Već tradicionalno Badnjak i Badnje veče posebno se dočekuju i slave u derventskim parohijama. To je, zaista, poseban doživljaj prije svega za djecu i mlade, ali i one starije koji se tek od svoje djece i unučića uče našim božićnim običajima.

Badnje vece u derventskim parohijama 1

Tako su i ove godine uz opštu radost i duhovno veselje dočekani badnjaci, blagoslovljeni i priloženi na vatru. Osvećenje i nalaganje badnjaka obavljeno je na tri mjesta, kod hrama Preobraženja Gospodnjeg u derventskom Novom naselju, kod hrama Svete Petke Paraskeve u Agićima, a centralni događaj bio je kod hrama Uspenja Presvete Bogorodice u centru grada.

Badnje vece u derventskim parohijama 2

Saborni i spomen hram Uspenja Bogorodice kao i sami gradski trg i ove godine bio je premalen i tijesan da prime sve one koji su došli da dočekaju Badnjak i tako pozdrave Rođenje Gospoda Isusa Hrista.

Badnje vece u derventskim parohijama 3

Posle večernjeg bogosluženja obavljeno je osvećenje i palenje badnjaka.

Badnje vece u derventskim parohijama 4

Badnje vece u derventskim parohijama 5

jerej Ilija Jović – namjesnistvoderventsko.org

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here