Vijesti Sport Balaban najuspješniji Dervenćanin na Državnom karate prvenstvu održanom u Derventi

Balaban najuspješniji Dervenćanin na Državnom karate prvenstvu održanom u Derventi

0

Najbolji rezultat kojeg je ostvario jedan Dervenćanin na Državnom karate prvenstvu za kadete, juniore i karatiste do 21 starosti, koje je održano u našem gradu proteklog vikenda, jeste peto mjesto juniora Nenada Balabana.

Ovaj uspjeh je ostvario je u discipli borbe u kategoriji do 68 kg, zabilježivši 3 pobjede i 2 poraza.

U borbi za medalju je izgubio od trenutnog prvaka Evrope Alija Arnautovića iz Travnika. Balabanu čestitam na pobjedama, borbenosti i sportskom duhu. Juniorka Nikolina Trivunčević je u borbama do 54 kg izgubila u drugom kolu, kao i kadet Emanuel Maletić u kategoriji do 57 kg. Svaka kategorija je imala između 20 do 30 jakih takmičara, istakao je trener Karate kluba „Kima“ Duško Makivić, dodajuću da su najbolje rezultate postigli klubovi sa Ilidže, Travnika i Tuzle.

Pored takmičarskog dijela u kojem je učestvovalo 97 klubova iz cijele BiH sa više od 500 takmičara, održan je i sudijski seminar i licenciranje za državne karate sudije.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here