Vijesti Kultura i obrazovanje “Bandoneon Square” Dervenćanima predstavio šarolik muzički repertoar – FOTO

“Bandoneon Square” Dervenćanima predstavio šarolik muzički repertoar – FOTO

0

Četvrte večeri „Prkos festa“ derventskoj publici predstavio se banjalučki sastav “Bandoneon Square”.

Ljeto je dio godine koji u gradskim sredinama oskudjeva sa ovakvim festivalima tako da je ova manifestacija vrlo važna za kontinuitet kulturnih dešavanja u gradu, a organizatorkama ovog sjajanog festivala želim puno uspjeha i ustrajnosti u daljem radu i ispunjenje svih fenomenalnih ideja koje su zamislile, kaže član grupe Darko Ružičić.

Na koncertu u Derventi smo se predstavili, ovaj put, isključivo instrumentalnim kompozicijama Astora Piazzolle, Gorke Hermose, Roland Dyensa, GOTAN Projecta, Richard Galliana, što ponekad može ostaviti jednoličan i monoton utisak kod publike. Ali, čini se da smo, sudeći po reakcijama prisutnih i zadovoljstvu zaigrane djece ispred nas, pogodili sa repertoarom i da je koncert bio veoma uspješan, opisuje Ružičić, „zadužen“ za harmoniku.

Pored njega, bend čine vokal i vilionista Milana Smiljanić, vilionista Marko Ružić, gitarista Boban Adžić, kontrabasista Đorđe Babić i Sava Knežević na udaraljkama, a takav spoj vrsnih muzičara omogućava izvođenje šarolikog repertoara, od muzike „GOTAN Projecta“ i Astora Piazzolle, do uticajnih kompozitora i umjetnika kao što su Richard Galliano, Pat Matheny, Roland Dyens i drugi.

Takva raznovrsnost programa nas ne svrstava ni u jednu specifičnu muzičku kategoriju, nego se taj spektar melodija i ritmova širi od klasike, tanga, pa sve do džeza, a ujedno, sama širina repertoara, jednako nam omogućava kako koncertne tako i klupske nastupe, ističe.

Bandoneon Square je nastao početkom 2012. godine u Banjaluci, a tokom decenije postojanja učestvovali su na brojim domaćim i inostranim festivalima poput „FIMU festivala“ u Belfortu (Francuska), “OK Fest” Zvornik, “Sarajevska zima”, “Ša fest” Prijedor, “Jesen na gelenderima” u Bihaću, “Dani Vlade Miloševića” u Banjoj Luci i mnogim drugim širom BiH.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here