Vijesti Kultura i obrazovanje Bećarević učesnik jubilarnog Bijenala umjetnosti minijature BiH

Bećarević učesnik jubilarnog Bijenala umjetnosti minijature BiH

0

Derventski umjetnik Zdenko Bećarević predstavio je svoje stvaralaštvo na jubilarnom 10. izdanju Bijenala umjetnosti minijature BiH.

Radi se o manifestaciji koja je najveća likovna smotra malog formata u regiji i koja ima ulogu afirmacije minijature kao specifičnog likovnog izraza.

Deseto bijenale umjetnosti minijature Bosne i Hercegovine predstavilo je autore iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Njemačke, Holandije, Italije i drugih zemalja, a Bećarevićeva minijatura našla se među 391 predstavljenim radom koje je odabrao Umjetnički savjet manifestacije.

Nagrade ovogodišnjeg Bijenala dodijeljene su u kategorijama slikarstvo, crtež, grafika, skulptura i instalacija, posebno priznanje “Aleksandar Aco Adamović” i naravno “Grand prix” Bijenala, a nagrađeni autori kao nagradu dobijaju izložbu svojih radova u narednoj 2020. godini.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here