Vijesti Sport Bez podrške lokalne vlasti, teško do velikih rezultata

Bez podrške lokalne vlasti, teško do velikih rezultata

0

Proteklog vikenda u Slavonskom Brodu je održan otvoreni šahovski turnir na kome je učešće uzelo 35 takmičara iz šesnaest šahovskih klubova sa područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Derventski klub su predstavljali Dragan Kokanović, Borislav Cvijanović, Duško Miličić, Milenko Živković i Žana Kokanović.

Bez podrske lokalne vlasti, tesko do velikih rezultata

Turnir se igrao u sedam kola, u mješovitoj konkurenciji seniori, kadeti i kadetkinje. Od derventskih šahista najviše poena je sakupio Borislav Cvijanović koji je sa 5,5 poena zauzeo drugo mjesto i osvojio srebrnu medalju.

Ostali derventski šahisti, Dragan Kokanović, Duško Miličić, Žana Kokanović i Milenko Živković su sakupili po 4,5 poena i ostvarili diobu od šestog do devetog mjesta. Žana Kokanović je ostvarenim rezultatom bila najuspješnija kadetkinja osvojivši prvo mjesto u kadetskoj konkurenciji zlatnu medalju i pehar.

Prvenstvo svijeta za mlade

U Šahovskom klubu u toku su pripreme za odlazak Žane Kokanović i Bojane Bojanić na Prvenstvo svijeta za mlade koje se ove godine održava od 7-19.11.2012, godine u Sloveniji u Mariboru, a koje su pravo učešća obezbjedili plasmanom na Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Pored stručnog rada sa navedenim takmičarkama, veliki problem za rukovodstvo kluba predstavlja iznalaženje finansijskih sredstava neophodnih za odlazak, jer takmičenje traje dvanaest dana, a takmičari i treneri moraju biti smješteni u oficijelnom dijelu koji je predvidio organizator.

U klubu se nadaju da će naići na razumijevanje načelnika opštine, jer ovo je do sada najveći uspjeh u istoriji Derventskog sporta da se dva takmičara pojave na Svjetskom prvenstvu.

Šahovski klub Derventa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here