Vijesti Kultura i obrazovanje Biblioteka: Nagrađeni najvjerniji čitaoci

Biblioteka: Nagrađeni najvjerniji čitaoci

0

U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” danas su nagrađeni, simbolično upravo knjigama, najvjerniji čitaoci u godini na izmaku. U odjelu za djecu najviše knjiga pročitale su sestre Jelena i Jovana Predojević, dok je među odraslim najviše vremena uz knjigu proveo Miloš Kovačić.

Jelena je pročitala najviše naslova, njih čak 119, a ljubitelj je avanturističkih knjiga, među kojima je posebno istakla serijal “Agata Misteri”. Njena blizankinja Jovana pročitala je 113 naslova, a pored avantura voli i enciklopedije. Omiljena djela su joj “Gospođica” Ive Andrića i serijal knjiga o Heriju Poteru.

Stotinu naslova pročitao i student istorije Miloš Kovačić, najviše među odraslim. Omiljena pisac ovog ljubitelja klasične literature i istorije je Dostojevski, a najdraže djelo Tolstojevo “Vaskrsenje”.

Inače, najčitaniji naslov ove godine za 1.683 člana odjela za odraslih je “Žena na prozoru” autora A. Dž. Fin, dok je 1.006 članova dječijeg odjela najčešće čitalo “Dnevnik šonjavka” Džefa Kinija.

Odrasli su čitali i “Biser koji je slomio školjku” Hašimija, kao i “Okrivljene supruge” Đž. Patersona.

Mlađi čitaoci često su uzimali i djelo Šare Vilson “Sunđermen spasava svijet”, kao i “Štreberka” H. Smejl.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here