Vijesti Najave i obavještenja Biblioteka: Nova knjiga Neleta Karajlića uskoro pred derventskom publikom

Biblioteka: Nova knjiga Neleta Karajlića uskoro pred derventskom publikom

0

Nenad Janković, alijas dr Nele Karajlić, u utorak, 17. decembra, u Narodnoj bibiloteci “Branko Radičević” predstaviće derventskoj publici drugi dio triologije “Solunska 28” koji nosi naziv “O izdaji i prijateljstvu”.

Triologija pripovjeda o stanarima kuće izgrađene krajem 19. vijeka koja je dijelila sudbinu Beograda i prošla sve što se dešavalo u 20. vijeku – ratove, promjene društvenih i sistema vrijednosti, kao i načina razmišljanja – a njen drugi nastavak prati porodicu Janković u periodu Drugog svjetskog rata.

Ona obuhvata drugu generaciju porodice Janković koja je uspjela da se skući na tom mjestu, a koju je kao i prvu generaciju sačekao još jedan veliki svjetski rat – to je bio Drugi svjetski rat. Ono što je meni bilo najzanimljivije jeste da u tom groznom, stravičnom periodu koji je jedan od najtežih perioda u istoriji Beograda, proniknem u ljudske duše, da vidim na koji način ljudi funkcionišu u takvim, vanrednim uslovima, rekao je autor o svom djelu.

Promocija počinje u 19 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here