Vijesti Društvo Biće jedan od najvećih i najmodernijih: Završena druga faza izgradnje Vatrogasnog doma...

Biće jedan od najvećih i najmodernijih: Završena druga faza izgradnje Vatrogasnog doma – FOTO

0

Za potrebe vatrogasne jedinice u Derventi gradi se funkcionalniji i savremeniji Vatrogasni dom.

Danas je objekat, po završetku druge faze radova, obišao gradonačelnik Milorad Simić sa saradnicima. Objekat je površine oko 1.100 metara kvadratnih, od kojih su oko 520 kvadrata prostorije uprave, a ostalo su garaže.

Prva faza radova je obuhvatila izgradnju temeljne konstrukcije objekta i krov na upravnom dijelu zgrade dok su u drugoj fazi urađeni krov na garažama i finalno uređenje prostora, ali ne cijelog nego samo potrebnog dijela objekta uprave i garaža. Da bi se objekat pustio u upotrebu potrebno je uraditi i prvu fazu izgradnje Motajičke ulice, od Ulice Marije Bursać do prvog ulaza u krug Vatrogasnog doma.

Gradonačelnik Simić je izrazio zadovoljstvo izgradnjom novog Vatrogasnog doma, jednog od najvećih i najmodernijih u Republici Srpskoj.

Hoću da vjerujem da će na kraju ovog mjeseca odbornici prihvatiti moj prijedlog o kapitalnom ulaganju da se izdvoji nekih 250-260 hiljada da ovaj posao koliko toliko privedemo kraju i vatrogasnu jedinicu premjestimo na jednu uslovniju destinaciju,a u principu da se približili Industrijskoj zoni jer su oni tu i najpotrebniji. Prva faza je koštala oko 340 hiljada, druga oko 290 hiljada, uloženo je oko 630 hiljada i još tu treba dosta uraditi na vanjskom uređenju, na prilaznim i odlaznim putevima, treba riješiti pitanje vrata, rekao je Simić.

Starješina Teritorijane vatrogasne jedinice Derventa Slaven Pijetlović je istakao da je objekat koji trenutno koristi jedinica izgrađen davnih pedesetih godina i kao takav ne može zadovoljiti trenutne potrebe razvijenijeg vatrogastva u Derventi.

Privredni razvoj grada i njegova urbanizacija nametnuli su i potrebu za izgradnjom savremenijeg objekta jer ovakav razvoj, pored pozitivnih efekata za društvenu zajednicu , za sobom povlači i povećan rizik od požara i nove zahtjeve vatrogastva u Derventi. Dom koji trenutno koristi vatrogasna jedinica je sagrađen pedesetih godina i građen je po standardima vozila iz pedesetih godina i on nije mogao da zadovolji potrebe daljeg razvoja vatrogastva u Derventi. Ostaje još okolno uređenje i pristupna saobraćajnica i unutrašnje namještanje objekta. Po završetku objekta raspolagaćemo sa svim što je potrebno za funkcionisanje vatrogasaca sa savremenom opremom koja se sada već koristi i poligonom za obuku vatrogasaca, istakao je Pijetlović i zahvalio se gradonačelniku i odbornicima što su podržali izgradnju ovakvog jednog objekta.

Izvođač radova na drugoj fazi objekta bilo je preduzeće „Ehta–R” i vlasnik preduzeća Dragoljub Ćustić je rekao da su utoku pripreme za treću fazu izgradnje, za koju će biti potrebno oko dva do tri mjeseca.

U trećoj fazi su planirani priključci za struju i vodu, odvodnja oborinskih voda i asfaltiranje ulice do Doma.

Derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here