Politika Opšti izbori 2018 “Bićemo ključni politički faktor”: Održana centralna tribina DNS-a u Derventi – FOTO/VIDEO

“Bićemo ključni politički faktor”: Održana centralna tribina DNS-a u Derventi – FOTO/VIDEO

0

Na sinoćnoj tribini Demokratskog narodnog saveza, održanoj u derventskom Centru za kulturi, predstavljeni su kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, te izneseni izborni ciljevi.

Siniša Nikić, nosilac liste ove stranke za NS RS, naglasio je da stranka u izborni ciklus ulazi ojačana za brojne nove članove.

Sigurno je da DNS u Derventi gradi novu infrastrukturu, te da ćemo osvojiti predviđenih 1.300 glasova, što će biti dovoljno za osvajanje direktnog mandata iz Izborne jedinice 4. Derventa je stabilna lokalna zajednica, a sa jačim DNS-om nastaviće se snažan privredni rast i napredovanje na drugim poljima, poručio je Nikić.

Nosilac liste za PS BiH Boban Jovičević smatra da je podrška DNS-u odraz rada kadrova stranke u interesu građana.

Mi smo ozbiljna stranka koja nikad nije glasala za prenos nijedne nadležnosti na nivo BiH, javna preduzeća koji vode naši kadrovi nisu poslovala negativno, a primjer je i šest šumskih gazdinstava kojim rukovodimo. Naši ministri nemaju afere, rekao je Jovičević.

Predsjednik centralnog izbornog štaba Dragomir Jovičić rekao je da dolazi vrijeme da DNS preuzme vođenje Vlade i Republike Srpske.

To je predviđeno koalicionim sporazumom, a da bi smo to ostvarili, cilj nam je ostvarivanje najmanje 15 mandata u NS RS i dva na nivou BiH. Ubjeđeni smo da ćemo imati direktan mandat i u ovoj IJ, što će značiti građanima Dervente, Broda, Vukosavlja i Modriče koji će tako više participirati u donošenju odluka. Došlo je vrijeme da DNS vodi odlučujući politički faktor, jer smo prihvatljivi za sve političke partije, a najviše za građane Srpske, naglasio je Jovičić.

Miro Simić, kandidat za NS RS, poručio je biračima da će u njegovom djelovanju fokus biti na poljoprivredi.

 – Ako osvojim mandat narodnog poslanika zalagaću se i boriti da u svim odlukama Narodne skupštine bude vidljiva Derventa, kao i za dosljedno sprovođenje  politike DNS-a, za koju smatram da je pravedna. Fokus mog djelovanja biće usmjeren na razvoj i bolje korištenje poljoprivrednih resursa, rekao je Simić.

Drugi derventski kandidat za narodnog poslanika iz Pajić Dragan rekao je da plate radnika u proizvodnji moraju biti najmanje 1000 maraka, te da podršku moraju dobiti i studenti i penzioneri.

Jedan od prvih projekata biće “Uspostavljanje bescarinske zone Derventa-Brod-Modriča” te privlačenje EU IPA fondova u Derventu i Posavinu. Zaštitićemo žirante i korisnike kredita od visokih bankarskih kamata, te uvesti institut ličnog bankrota u kojem nece biti moguce plijeniti imovinu duznika. Posebnu pažnju ćemo posvetiti porodici sa djecom, kroz sufinansiranje troškova trudnoće, porodilja, vrtića i slično, rekao je Pajić.

Tribini su prisustvovali i članovi vrha stranke Lejla Rešić i Neđo Trninić.

Pored simpatizera stranke, gosti tribine bili su i rukovodstva stranaka sa kojima je DNS u koaliciji, odnosno delegacije SNSD-a, SP-a i Ujedinjene Srpske.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here