Vijesti Društvo Bicikl za Dejana

Bicikl za Dejana

0

Dejan Knežević (1994) iz Velike Sočanice boluje od cerebralne paralize i od rođenja ne može da hoda. Ljekari su rekli da ima nade, pa su roditelji već tri puta odvodili u Srbiju ruskim ljekarima na tretman i operacije. Rehabilaticioni postupak i liječenje je potrebno nastaviti, ali kako, pitaju se Dejanovi roditelji. Usluge ruskih ljekara su skupe, pa su za dosadašnje tretmane i liječenje morali obezbijediti više od deset hiljda eura. Ipak želje roditelja su mnogo jače, da im se sin jednog dana osloni na svoje noge i prohoda, te čine sve kako bimu pomogli.

Bicikl za Dejana (1)

Ovih dana za Dejana je iz Austrije, stigao bicikl za vježbanje, što bi na neki način trebalo da pomogne njegovom oporavku. Naime Zlatko Radić iz Dervente na radu u Austriji čuo je za porodicu Knežević i njihove probleme te odlučio da pomogne. U dogovoru sa Kneževićima nabavio je spravu za vježbanje lica s posebnim potrebama.

I pored toga što je veoma mlad čovjek, ovo nije jedino humano djelo Zlatka Radića i do sada je u svojim mogućnostima davao svoje priloge i pomagao nesretnim i bolesnim ljudima.

– Veoma sam zahvalan Zlatku i njegovoj supruzi, što su obezbijedili spravu za vježbe, to jest ovaj bicikl za mog sina Dejana. To zaista u ovom momentu nismo u mogućnosti da sami nabavimo. Lijepo je znati da imaš prijatelja i ljudi koji hoće pomoći, a pogotovo da ima ovako mlađih, kao što je Zlatko i to treba posebno cijeniti, kao primjer, kaže Dejanov otac Borislav Kneževeć.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here