Vijesti Sport Biciklijada okupila oko 150 ljubitelja dvotočkaša – FOTO

Biciklijada okupila oko 150 ljubitelja dvotočkaša – FOTO

0

“Derventska biciklijada”, u organizaciji Turističke organizacije Grada Derventa, AMD Derventa i Biciklističkog kluba Derventa, okupila je oko 150 sugrađana, uglavnom učenika derventskih osnovnih i srednjih škola.

Biciklijada, koju je simbolično otvorio načelnik Odjeljena za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić, organizovana je povodom Svjetskog dana biciklizma – 3. juna, istakla je direktorica Turističke organizacije Biljana Teofilović.

Ovo je vojevrsni nastavak biciklijade koja je do epidemije korone trajala tri dana i išla je putevima manastira Ukrinske doline. Cilj nam je jačanje amaterizma i podizanje svijesti o važnosti aktivnog života, kao i jačanje osjećaja za kulturno-istorijsku baštinu, naglasila je Tefilovićeva.

Kod manastira Bišnja smo imali priliku da poslušamo predavanje jednog od monaha i da se osvježimo, istakao je predsjednik kluba Saša Šarenac.

Biciklijada je prvi put organizovana u ovom obliku, rekreativna je i revijalna, a prije nekoliko godina organizovana slična vožnja koja je obilazila više manastira, uključujući i Osovicu. Naš Biciklistički klub ima 26 članova, od kojih 4 takmičara učestvuju na republičkim i državnim prvenstvima. Nedavno smo u Tuzli osvojili 2 medalje, istakao je Šarenac, dodajući da je osnovni cilj da se mladi privuku ovoj korisnoj aktivnosti.

Biciklisti su krenuli od zgrade Gradske uprave niz ulicu Kralja Petra I, a potom su Omladinskom nastavili ka manastiru u Bišnji. Nakon odmora, uputili su se prema cilju – parku „9. januar“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here