Vijesti Sport Biciklizam sve popularniji: Zajednička vožnja privukla bicikliste iz regije, u planu i...

Biciklizam sve popularniji: Zajednička vožnja privukla bicikliste iz regije, u planu i osnivanje kluba

0

Derventski biciklisti juče su organizovali pravo malo druženje ljubitelja ove vrste dvotočkaša. Rekreativnoj vožnji na „dva točka“ odazvalo se više od dvadeset biciklista iz nekoliko gradova.

Ovoga puta Dervenćani su dočekali ekipu iz Banjaluke, a potom su se zajedno sa kolegama iz Prnjavora i Broda uputili prema Doboju. Na Rudanci su ih sačekali prijatelji iz Teslića, nakon čega su se preko Stanara odvezli do Prnjavora, i na kraju i do svojih polaznih tački. Specifičnost ove vožnje bio je i njen humanitarni karakter.

Radi se o sada već pomalo tradicionalnim vožnjama koje okupljaju sve više i više poklonika biciklizma, a koje istovremeno služe za promovisanje „Breveta 200 Derventa“, vožnje čiji će start i cilj imati upravo u našem gradu, kaže organizator trke Boris Popović.

Prošlog vikenda smo izmjerili rutu za „Brevet 200 Derventa“ i upisali 5 kontrolnih tačaka. Očekujem veliki odziv biciklista iz čitave BiH, posebno iz razloga što je ovo prvi brevet koji se održava u našem sve ljepšem gradu. Trka će iz centra Dervente startati 14. avgusta, kaže Popović.

Iz Dervente će se učesnici uputiti prema Brodu, a potom duž obale rijeke Save prema Odžaku, odakle će vožnju nastaviti prema Modriči i Gradačcu. Kada savladaju uspone u Srebreniku, put nastavljaju prema Gračanici i Doboju, te prema cilju u Derventi, na koji će stići nakon nešto više od 200 odvezenih kilometara.

Inače, “Brevet 200” su karakteristične biciklističke vožnje od 200 km za čiji je završetak, uz prolazak kroz nekoliko kontrolnih tačaka, predviđeno 14 časova, tako da se ne radi o trkama u pravom smislu te riječi, iako se svaki učesnik trudi da ostvari što bolje vrijeme.

Zahvaljujući velikom broju ljubitelja biciklizma i njihovoj posvećenosti naš grad bi uskoro mogao da dobije i biciklistički klub.

Drago mi je što smo kao ekipa složni i uvijek se odazivamo jedni drugima na vožnje, kao što se pokazalo i ovog puta. Jedan od ciljeva naših vožnji jeste i skretanje pažne ljudima na zdrav način života, bavljenje nekom vrstom sporta i rekreacije, te uživanje u prirodnim ljepotama. Biciklizam je dinamičan sport i ja sam do sada više mjesta posjetio vozeći bicikl nego automobil, što mi je jako drago, ističe Popović, koji se nakon prošlogodišnjih 1000 kilometara odvezenih za 4 dana posvetio novom izazovu – BhardUltraRace trci u kojoj je cilj izvesti 1200 km za manje od 90 časova.

Popović ističe da je biciklizam, ali i drugi oblici rekreacije, postaju sve popularniji što je veoma značajno jer se budi svijest o zdravom načinu života.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here