Vijesti Najave i obavještenja Biciklom manastirima ukrinske doline

Biciklom manastirima ukrinske doline

0

Turistička organizacija opštine Derventa za kraj mjeseca jula organizuje biciklističko proputovanje srednjovjekovnim manastirima smještenim u dolini rijeke Ukrine. Maršuta koja je zacrtana tako da poveže pet srednjovjekovnih manastira iznosi nešto više od 100 kilometara, a planirano vrijeme obilaska je 3 dana. U planu je da učesnici biciklijade krenuvši iz manastira Pokrova Presvete Bogorodice u Donoj Bišnji, posjete manastir u Donjem Detlaku, potom manastir Osovica na Motajici, a zatim manastir Stuplje i na kraju Liplje.

Biciklom manastirima ukrinske doline

Prvi dan, 20. juli:

Polazak je predviđen za petak 20. jul u 9 časova ispred manastira u Donjoj Bišnji odakle će se krenuti prema Kalenderovcima gdje će biti napravljena prva pauza u restoranu “Stari mlin”. Nakon kratke pauze put se nastavlja ka manastiru u Donjem Detlaku gdje bi se trebalo stići u 11 časova i zadržati sat vremena. Predviđenom maršutom iz Detlaka biciklisti će se spustiti do Ukrine, a kod Starog hrasta u Miškovcima nastaviti put ka Trstencima. Dolazak u Trstence je predviđen iza 15 časova, a izletište “Nedića Bugarije” biće domaćin umornim biciklistima. Poslednja destinacija biciklistima za taj dan biće manastirski kompleks Osovica na Motajici. U sklopu manastirskog kompleksa predviđeno je noćenje i doručak narednog dana.

Drugi dan, 21. juli:

Drugi dan putovanja je predviđen za posjetu manastiru Stuplje. Nakon doručka u Osovici biciklisti će se spustiti obroncima Motajice do Gornjih Smrtića, gdje se pravi prva pauza, a zatim se put nastavlja ka Prnjavoru. Od Prnjavora put se nastavlja prema jezeru Drenova, a dolazak na krajnju destinaciju manastir Stuplje je planiran za 18 časova. Kao i prvog dana noćenje i doručak će biti obavljeno u sklopu manastirskog kompleksa.

Treći dan, 22. juli: 

Nakon noćenja i doručka u Stuplju, posjetiće se dolina Bistrice, a dolazak u manastir Liplje se očekuje u kasnim popodnevnim satima. I ovoga puta noćenje i doručak će biti obavljeno u sklopu manastirskog kompleksa. Nakon doručka za bicikliste je organizovan povratak autobusom. Povratak kući biće organizovan autobusom ili individualno, zavisno od želje biciklista.

Svim učesnicima je obezbijeđeno osvježenje u ugostiteljskim objektima u kojima će biti organizovan odmor, tokom čitavog puta bicikliste će pratiti ambulantno i servisno vozilo. Učesnici sa sobom mogu da ponesu šator ili vreću za spavanje.

Zainteresovani za učešće u trebaju da prijave svoje učešće u prostorijama Turističke organizacije opštine Derventa do 17. jula.

Z. B. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here