Vijesti Sport Bilijar: Dokić uspješno okončao edukaciju poznatog nemačkog bilijariste

Bilijar: Dokić uspješno okončao edukaciju poznatog nemačkog bilijariste

1

U organizaciji Bilijar i snuker saveza BiH u Sarajevu održan je kurs za instruktore bilijara kojeg je vodio proslavljeni njemački igrač Ralf Ekert (Ralph Eckert), a na kojem je učestvovao i član Bilijar kluba „Gral“ Petar Dokić.

Ekert je održao edukaciju za 14 instuktora bilijara kako bi u svojim klubovima i svojim sredinama pravilnim obučavanjem novih bilijarista dali doprinos u razvoju bilijara kao sporta u BiH.

Pored odličnog druženja, vrhunski predavač podučio nas je vještinama koje možemo primjeniti u radu sa djecom, kako bi naučili pravilan stav, osnove udarca, pristup bilijarskom stolu i slično. Posebnu zahvalnost dugujem mojim kolegama Zlatku Zeničaninu i Saši Đekiću, te predsjedniku bh. saveza Senadu Pehlivanoviću, istakao je Dokić.

Nakon uspješno završenog kursa izvršena je svečana dodjela certifikata.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here