Vijesti Društvo “BiosPLUS”: Saradnjom sa medijima do jačanja podrške teško zapošljivim licima

“BiosPLUS”: Saradnjom sa medijima do jačanja podrške teško zapošljivim licima

0

Udruženje građana „Bios PLUS“ održalo je sastanak sa predstavnicima lokalnih medija i javne uprave, sa ciljem uključivanja ovih subjekata u aktivnosti i realizaciju mjera predviđenih projektom „Obrazovanjem do zapošljavanja“. Cilj projekta, kojeg finansira Evropska unija, je poboljšanje položaja teško zapošljivih i lica sa invaliditetom, a provodiće se tokom ove i naredne godine u našoj opštini, Doboju i Modriči.

Inače, radi se o jednoj od aktivnosti definisanih “Sporazumom o saradnji u cilju unapređenja društvene brige i jačanja sistema podrške teško zapošljivim licima“, kojeg su ovo udruženje i opština Derventa potpisale zajedno sa još pet partnera.

Na osnovu prihvaćenih mjera izradili smo Generalni plan za realizaciju svih mjera, a jedna od prvih projektnih aktivnosti jeste razvijanje partnerskih odnosa sa lokalnim i drugim medijima, sve sa ciljem ostvarivanja koristi za ciljanu grupu na koju se projekat odnosi, istakao je Drago Tadić iz udruženja “BiosPLUS”.

Niz je aktivnosti predviđenih kroz realizaciju ove mjere, poput izrade liste medija, održavanja sastanaka sa predstavnicima medija i potpisivanja sporazuma o saradnji. Planirano je da se uradi monitoring izvještavanja lokalnih medija o licima sa invaliditetom kroz zadnje tri godine, analiza tekstova koji govore o zapošljavanju i samozapošljavanju lica sa invaliditetom i konačnim izvještajem, poručeno je, između ostalog, sa današnjeg sastanka.

U ime rukovodstva opštine sastanku je prisustvovao VD načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dragan M. Pajić.

– Sastanak je značajan jer se fokusira na medije, bez kojih javnost ne bi bila u prilici da se upozna sa rezultatima projekta, a je i prilika za unapređenje međusobne saradnje, istakao je Pajić.

U okviru projekta biće provedene i obuke za 20 teško zapošljivih osoba iz Doboja i Modriče, za koje će se pokušati pronaći i odgovarajuće radno mjesto.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here