Vijesti Kultura i obrazovanje Biramo najljepšu fotografiju na temu “Proljeće i ljeto u Derventi”

Biramo najljepšu fotografiju na temu “Proljeće i ljeto u Derventi”

0

Za ljubitelje fotografije Javna ustanova „Turistička organizacija opštine Derventa“ organizuje konkurs za izbor najljepših fotografija na temu „Proljeće i ljeto u Derventi“. Konkurs će biti otvoren od 01. marta do 5. septembra 2015. godine.

Turisticka organizacija opstine Derventa

Predmet konkursa je izbor najljepših fotografija sa motivima turističkih i kulturnih vrijednosti Dervente, a fotografije moraju izražavati originalnost i kreativnost. Motivi na fotografijama moraju se odnositi područje opštine Derventa, a fotografije moraju nastati u periodu trajanja konkursa.

Pravo učešća na konkursu imaju sva fizička lica – profesionalci i amateri. Fotografije je neophodno dostaviti u digitalnom JPG formatu, veličine najmanje 2000 piksela na kraćoj strani, u rezoluciji 300 dpi. Fotografije se mogu dostaviti poštom, lično ili imejlom, a uz fotografije je potrebno dostaviti i podatke o fotografiji i autoru – naziv fotografije, kraći opis motiva, mjesto i vrijeme njenog nastanka, te ime i prezime autora i mjesto njegovog prebivališta, kontakt podatke autora – broj telefona i imejl. Na konkurs se može poslati najviše 5 fotografija istog autora, a fotografije mogu biti u koloru ili crno bijele. Sve dostavljene fotografije, odnosno autorska prava na fotografije, po prijemu ponude, prelaze na JU „Turistička organizacija opštine Derventa“, ostaju u trajnom vlasništvu, a koristiće se u promotivne, nekomercijalne svrhe i ne vraćaju se pošiljaocu nakon Konkursa.

Blagovremeno dostavljene fotografije ocjenjivaće konkursna komisija za izbor najljepših fotografija imenovana od strane organizatora Konkursa. Komisija za izbor najljepših fotografija izabraće tri najljepše fotografije i dodijeliti novčane naknada. Prva nagrada iznosiće 200 KM, druga 100 KM i treća nagrada 50 KM.

Ako se naknadno utvrdi da dostavljena fotografija ne ispunjava uslove konkursa ili je plagijat, komisija zadržava pravo da poništi odluku o nagradi, i nagrađeno lice je dužno da vrati novčani iznos nagrade.

Fotografije se mogu poštom ili lično dostaviti na adresu: Javna ustanova „Turistička organizacija opštine Derventa“, Kralja Petra I Karađorđevića bb, 74400 Derventa ili na imejl: [email protected] Dodatne informacije se mogu dobiti u kancelariji JU „Turistička organizacija opštine Derventa“ ili na telefon: 053/334-667.

Turistička organizacija opštine Derventa

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here