Vijesti Kultura i obrazovanje Biseri Muzičke škole osvajaju žirije na domaćim i međunarodnim takmičenjima – VIDEO

Biseri Muzičke škole osvajaju žirije na domaćim i međunarodnim takmičenjima – VIDEO

0

Za mlade muzičarke iz Dervente Anju Sibinčić i Anđelu Orlando tek će se čuti.

Mlade pijanistkinje nedavno su osvojile prvo i drugo mjesto na Internacionalnom muzičkom takmmičenju Primavera u Bijeljini, a osvajale su nagrade i drugim takmičenjima u Republici Srpskoj, kao i na svjestskim onlajn muzičkim festivalima. Njihov talenat, rad i trud prepoznali su muzički stručnjaci, ali i rukovodstvo Muzičke i Osnovne škole Nikola Tesla koju pohađaju.

Desetogodišnja Anja već tri godine pohađa Muzičku školu i od tada niže uspjehe. Na internacionalnom festivalu muzike “Primavera” održanom u Bijeljini Anja je u klasi profesorice Maje Đokić, osvojila prvo mjesto. Pored toga osvajala je nagrade na internacionalnim međunarodnim festivalima u Mumbaju i Barseloni.

Uživam svirajući klavir, a moja porodica pogotovo uživa da me sluša. Nastaviću da sviram klavir i vjerovatno ću upisati Akademiju umjetnosti jednog dana, ali vidjećemo još. Uglavnom slušam klasičnu muziku, a omiljeni kompozitor mi je Šopen, kaže Anja za TV K3.

Trinestogodišnja Anđela Orlando u Bijeljini je osvojila dugo mjesto.

Anja i Anđela su podijelile su prvo i drugo mjesto na takmičenju u Doboju koje se održalo u martu. I drugi učenici iste škole, Marko Puketa i Kristina Pavičić, zajedno sa Anjom i Anđelom osvojili su prva mjesta na onlajn klavirskoj smotri u Španiji, dok su isti đaci na takmičenju u Indiji takođe pobrali prve nagrade, ali je Anđela Orlando bila laureat sa osvojenim gran prijem.

Njihova nastavnica muzičkog Maja Đokić, kaže da će se za njihova imena tek čuti.

To su divna djeca. Pored toga što su talentovani, poslušni su i vrijedni, kaže Maja i dodaje da je Muzičkoji školi potreban polukoncertni klavir na kome bi ova djeca moga u potpunosti da iskažu svoj talentat, kaže Đokićeva.

Ljubiša Đurić, direktor Osnovne škole “Nikola Tesla” u Derventi u okviru koje djeluje i Muzička škola, kaže da je oduševljen djevojčicama i da je ponosan što one pohađaju ovu školu.

TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here