Vijesti Društvo Blagoslov za gradnju crkve kod manastira u Donjoj Bišnji

Blagoslov za gradnju crkve kod manastira u Donjoj Bišnji

0

Kod manastira Pokrova presvete Bogorodice u Bišnji, u subotu je boravio episkop Zvorničko – tuzlanski Vasilije. Tom prilikom obišao je i pregledao radove na crkvici u gradnji svetog Nikole kod manastira. Episkop je dao blagoslov ktitoru Blagoju Simiću za nastavak gradnje crkvice, a potom je sa ktitorom manastira Ratkom Đekiće razgovarao o izgradnji uslužno-privrednog objekta kod manastira, sa sadržajima koji će omogućiti normalno obavljanje svih neophodnih poslovno-privrednih radova kod manastira, kao i prostorije za boravak gostiju, te konačište za ktitora i bogoslova. Ovu zgradu će finasirati ktitor, a svoju pomoć je obećao načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

Blagoslov za gradnju crkve kod manastira u Donjoj Bisnji (2)

– Posebno me raduje da je episkop blagoslovio gradnju kitorske stolice u manastriskoj crkvi, kaže Ratko Đekić i ističe da će manastirski kompleks uskoro biti obogaćen novim sadržajima, infrastrukturnim objektima i sve će poprimiti sasvim novi izgled. Episkop je posebno izrazio zadovoljstvo brzinom gradnje crkvice i postavljanjem ulaznog portala u manastirski kompleks.

Blagoslov za gradnju crkve kod manastira u Donjoj Bisnji (1)

U sklopu manastirskog kompleksa biće izgrađeno igralište za tenis, a gradnju pomaže derventski garnizon i opština Derventa.

Blagoslov za gradnju crkve kod manastira u Donjoj Bisnji (3)

U sklopu ove posjete manastiru Bišnja, episkop je posjetio Donji Detlak, gdje se uvjerio u dostignute radove na gradnji manastirskog konaka, gdje bi trebalo uskoro da dođu prvi monasi.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here