Vijesti Društvo Bliskost je važna: Učenici SŠC “Mihajlo Pupin” sugrađanima dijelili zagrljaje – FOTO

Bliskost je važna: Učenici SŠC “Mihajlo Pupin” sugrađanima dijelili zagrljaje – FOTO

0

Amerikanac Kevin Zaborni je ne tako davne 1986. godine utemeljio 21. januar kao Međunarodni dan zagrljaja, a ovaj neobičan datum danas su obilježili i učenici SŠC “Mihajlo Pupin”.

Cilj događaja jeste skrenuti pažnju javnosti na važnost zagrljaja u psihološkom i duhovnom smislu.

Naime, izrazavanje bliskosti i naklonosti prema drugoj osobi doprinosi razvoju međusobnih harmoničnih odnosa kao i psihološkom i duhovnom razvoju same osobe.

Grljenje umanjuje stres, a iskren zagrljaj će umanjiti bol i strah ili jednostavno olakšati komunikaciju s drugima. O važnosti zagrljaja svjedoče brojne studije, od onih koje propisuju određen broj zagrljaja kao npr. 4 dnevno za preživljavanje, 8 za održavanje i 12 za napredovanje, pa do bontona grljenja koji nalaže da poštujemo lični i prostor osobe koju grlimo, te da zatražimo dopuštenje prije zagrljaja, saopšteno je iz SŠC “Mihajlo Pupin”.

Danas zagrlite nekog jer zagrljaj otklanja depresiju, loše raspoloženje i čini ljude srećnijim, poručuju iz ove obrazovne ustanove.

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here