Vijesti Kultura i obrazovanje Blogeru Brankici Smiljanić UNICEF-ovo priznanje za medijski doprinos zaštite prava djeteta

Blogeru Brankici Smiljanić UNICEF-ovo priznanje za medijski doprinos zaštite prava djeteta

0

Brankica Smiljanić, blogerka iz Dervente, jedna je od nagrađenih na UNICEF-ovoj radionici “Medijski doprinos promociji i zaštiti prava djeteta”, održanoj protekle nedjelje na Jahorini. Njen tekst „Čuvajte vašu djecu, čuvajte i od samih sebe“ proglašen je najboljim u kategoriji “blog”.

Kako ističe, njen komentar govori o potrebi zaštite djece na društvenim mrežama.

Djeca su ranjiva, anksiozna i njihovo odrastanje pod lupom društvenih mreža je samo još više otežavajuće. Pazimo i čuvajmo ih, ne objavljujmo nage fotografije i njihove ispade jer nikad ne znamo kad to i kako može na njih da utiče kad porastu. Takođe, vrebaju razni manijaci, pedofili i sad im zaista nikad nije lakše bilo da dođu do fotografija, kaže mlada blogerka.

Iako joj i sama nagrada predstavlja zadovoljstvo, ističe da joj imponuje i to što je tema koju je obrađivala prepoznata kao veoma važna.

Komisija je na kraju otkrila i da je u mojoj kategoriji bilo najviše radova, što takođe nije bez značaja. Takođe, nagrada mi je još jedna motivacija da nastavim u ovom pravcu i da pišem u svom prepoznatljivom maniru, jednostavno, bez teških riječi i rečenica jer ja sam sa svojom publikom “drugarica”, ističe Smiljanićeva.

Ona je do sada je bila angažovana u Glasu Srpske, potom kao pomoćnik glasnogovornika (PR) jedne firme, a u zadnje vrijeme najviše se bavi pisanjem sadržaja za svoj “Media blog 5+”. Uključena je i u formiranje “Mreže novinarki u BiH”, i to kao jedina blogerka među osnivačima.

Pored “Buka magazina”, dobila sam ponudu da pišem blogove za “Al Jazeera Balkans” i već je objavljeno nekoliko mojih tekstova. Stoga su i moji budući planovi vezani za “freelance” svijet. Trenutno sam predala aplikaciju za novi projekat i nadam se pozitivnom ishodu, otkriva svoje planove.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here