Vijesti Politika Boljitak organizuje proteste 30. juna 2013. godine

Boljitak organizuje proteste 30. juna 2013. godine

0

Narodna stranka Radom za boljitak 30. juna 2013. godine organizovaće proteste u cijeloj Bosni i Hercegovini, i nekoliko gradova Republike Srpske, na koje poziva sve građane i predstavnike civilnog društva da zajedničkim snagama spase ovo društvo od sve dubljeg propadanja.

Boljitak organizuje proteste 30. juna 2013. godine

„Protestno okupljanje održaće se i u Derventi, ispred prostorija stranke. U toku su pripreme i aktivnosti na organizaciji protesta. Ako želimo ići ka EU, po ugledu na naše komšije, onda je sasvim pogubno da postoje oni političari i stranke koji ne žele da provedu presudu i da građanima omoguće slobodu i zemlji ulazak u EU” potvrđeno nam je u sjedištu stranke u Derventi.

Članovi Predsjedništva Narodne stranke Radom za boljitak prošlog mjeseca su ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH postavili semafor i dali simboličnih 77 dana roka HDZ-ovima, SDP-u, SBB-u, SNSD-u i SDS-u da provedu presudu “Sejdić-Finci”.

Ostalo im je još samo nekoliko dana, što je i preostali period do ulaska susjedne Hrvatske u EU, da otklone jednu od najvećih prepreka koja građane BiH koči na putu ka EU. Međunarodna zajednica je poslala je jasnu poruku vodećoj eliti u BiH, da ukoliko ne provedu presudu “Sejdić-Finci”, izbori 2014. godine neće biti priznati kao relevantni.

„To znači da ćemo automatski izgubiti osnovno demokratsko pravo za naše građane, a to je da biraš i budeš biran. Građani posljednjih dana u borbi za normalnu budućnost pokazali su da je njihovo strpljenje na izmaku i da ova zemlja ima snagu da se u zajedništvu bori za svoj i boljitak generacija koje dolaze. Udruženim snagama recimo vlastodršcima da vjerske, nacionalne i entitetske podjele i prepreke u našoj zemlji u suštini ne postoje, već da je to samo alat pojedinih političkih koncepata čija je matrica “zavadi, pa vladaj”, poručuju iz Narodne stranke Radom za Boljitak.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here