Vijesti Društvo Boračka organizacija Derventa proslavila Mitrovdan – VIDEO

Boračka organizacija Derventa proslavila Mitrovdan – VIDEO

0

Mitrovdan – krsnu slavu Boračke organizacije Republike Srpske –  proslavila je i Gradska boračka organizacija Derventa.

Zajedno sa gradskim rukovodstvom priređen je  slavski ručak na kojem su prisustvovali brojni članovi ove gradske organizacije i drugi demobilisani borci.

Predsjedik Boračke organizacije Derventa Čedo Vujičić kaže da su danas obilježili Mitrovdan onako kako to nalažu pravoslavni i hrišćanski običaji pri čemu su se prisjetili svih onih Dervenćana koji su pali na braniku otadžbine.

Istakao je kako je položaj boraca u društvu i dalje na nezavidnom nivou navodeći da se ta populacija suočava sa brojnim problemima.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić je podsjetio da je dužnost gradske ali i republičke Boračke oranizacije da se uvijek bori za poboljšanje položaja demobilisanih boraca.

Kaže da su ovakvi događaji uvijek dobra prilika da se sazna kako to demobilisani borci žive pri čemu se uvijek pokušava iz svega toga, pronaći rješenje za poboljšanje života.

Navodi da će gradsko rukovodstvo uvjek poštovati svoje borce ali i porodice poginulih boraca ističući kako je Derventa mnogo postradala za vrijeme rata kako u materijalnom tako i u ljudskom smislu.

U poteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu svoje živote u temelje Srpske je ugradilo 608 dervenćana. Danas na teritoriji grada Derventa prema podacima gradske Boračke organizacije postoji 3127 kategorisanih boraca od prve do desete kategorije. Od toga broja oko 730 su ratni vojni invalidi.

TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here