Vijesti Društvo Boračka organizacija opštine Derventa obilježila Mitrovdan – FOTO

Boračka organizacija opštine Derventa obilježila Mitrovdan – FOTO

0

Prigodnim slavskim obredom članovi Opštinske boračke organizacije Derventa obilježili su danas krsnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Derventa Boro Dobrilović čestitao je borcima ovaj praznik uz želju da svetkovinu provedu u zdravlju i veselju, dok je predsjednik Predsjedništva OBO Čedo Vujičić najavio skore izbore na republičkom i lokalnim nivoima.

Izbori treba da se provedu do polovine naredne godine i ovim putem OBO Derventa poziva sve članove da se uključe u ovu aktivnost kako bi smo izabrali najbolje među, one koji se mogu uhvatiti u koštac sa problemima u okviru boračke-invalidske zaštite kojih i nakon više od 20 godina poslije rata ne nedostaje, rekao je Vujičić.

Penzionisani general Ljubomir Obradović rekao je da borci dijele sve ono dobro i loše, kao i društvo u kojem žive.

Poručio bih svima da na današnji praznik svojim ponašanjem, tolerantnošću i uvažavanjem svih doprinesu jedinstvu u pogledu nacionalnih i interesa Republike Srpske, da ne bi razjedinjenošću obezvrijedili 25.000 žrtava koje su dale svoje živote za Republiku Srpsku, poručio je Obradović.

Načelnik opštine Milorad Simić takođe je čestitao derventskim borcima krsnu slavu.

Mi danas, uz poteškoće koje nas prate, ipak moramo biti srećni jer smo živi i sa pijetetom se pristetiti svih onih koji danas nisu sa nama. Potrebno je puno toga još uraditi da bi smo mogli reći da smo zadovoljni, ali mi činimo koliko možemo da im se odužimo i da ih ne zaboravimo, kao ni njihove porodice i RVI, kazao je Simić ovom prilikom.

U Derventi je, inače, kategorizovano 4.065 boraca, od čega je 1.328 boraca prve i druge kategorije, koji dodatak primaju na mjesečnom nivou, dok nešto manje od hiljadu pripada trećoj, četvrtoj i petoj kategoriji i oni svoj dodatak dobijaju na godišnjem nivou.

Trenutno oko 800 ratnih-vojnih invalida i 440 članova porodica poginulih boraca iz Dervente prima naknadu u vidu ličnih i porodičnih invalidnina, dok u našoj zajednici živi i 48 odlikovanih boraca i nekoliko desetina porodica odlikovanih boraca.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here