Vijesti Društvo Boračke kategorije zaslužuju poseban senzibilitet

Boračke kategorije zaslužuju poseban senzibilitet

0

Tri ratna vojna invalida i 16 članova porodica poginulih boraca koji borave u banji „Dvorovi“ u Bijeljini posjetili su danas zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić, predsjednik Gradske boračke organizacije Čedo Vujičić i šef Odsjeka za boračko–invalidsku zaštitu grada Staniša Mikerević koji su tom prilikom poručili da ove kategorije zaslužuju poseban tretman.

Oni se nalaze na desetodnevnom banjskom liječenju u okviru projekta Ministarstva rada i boračko – invalidske RS, dok je ranije ove godine 16 Dervenćana u banji „Kulaši“ upućeno i o trošku grada za šta je izdvojeno 15.000 KM.

Gradska uprava Derventa koristi svaku mogućnost i priliku da ukaže pažnju, poštovanje i podršku onima koji su dali najveći doprinos tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata. Važno je da brinemo o ovoj kategoriji stanovništva, jer na taj način pokazujemo da poštujemo njihov doprinos stvaranju Republike Srpske. Dodatni razlog je činjenica da je riječ o ljudima u godinama i uglavnom narušenog zdravlja, poručio je Jeftić.

Tokom boravka u banji korisnici imaju kompletnu zdravstvenu njegu prilagođenu njihovom zdravstvenom stanju i potrebama.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here