Vijesti Društvo Borba protiv rodno zasnovanog nasilja počinje u mjesnim zajednicama

Borba protiv rodno zasnovanog nasilja počinje u mjesnim zajednicama

0

Udruženje žena Derventa počelo je sa realizacijom projekta „Žene liderice iz mjesnih zajednica u prevenciji rodno zasnovanog nasilja“ koji je podržan od Američke ambasade u BiH. Cilj projekta je da se žene osnaže za preventivno djelovanje u smanjenju nasilja u svojim mjesnim zajednicama.

Na prvom sastanku učesnice projekta su upoznate sa aktivnostima i zadacima koji ih čekaju u toku realizacije projekta.

Očekivanja učesnica su da steknu saznanja o vrstama i oblicima nasilja, te zaštitnim mjerama, kako bi mogle da informišu i druge građane u svojim mjesnim zajednicama. Mišljenja su da na taj način mogu da osvijeste i one koji misle da se ništa ne može mijenjati. Svjesne su da neće biti lako, posebno u seoskim sredinama gdje još uvijek ima predrasuda  i stida da se prizna nasilje u porodici, ali  su spremne  da se uključe u sve aktivnosti kako bi dale svoj doprinos smanjenju nasilja, posebno među mladima i prema starijim osobama, saopšteno je iz ovog udruženja.

Korisno druženje tokom trajanja projekta podrazumijeva i razmjenu iskustava i prenošenje stečenih znanja što većem broju sugrađana.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here