Vijesti Kultura i obrazovanje “Bosiljkovići” imali niz nastupa, zaigrali i pred patrijarhom Porfirijem – FOTO

“Bosiljkovići” imali niz nastupa, zaigrali i pred patrijarhom Porfirijem – FOTO

0

Kulturno-umjetničkom društvu “Bosiljak” ukazana je čast da nastupe u programu obilježavanja 140 godina od osveštenja Sabrnog hrama Uspenja Presvete Bogorodice kome je prisustvovao i patrijarh srpski Porfirije.

Učestvovali smo u programu povodom dočeka Patrijarha u Tuzli, nastupali na svečanoj akademiji pred Njegovom svetosti, a drugog dana boravka učestvovali smo u programu na otvorenom, a poslije liturgije koju je služio patrijarh Porfirije, a kasnije i njegovom veličanstvenom ispraćaju, poručuju “Bosiljkovići”.

Prethodno su svoje folklorne korake predstavili posjetiocima festivala “Zlatiborska noć”.

Tokom četverodnevnog boravka smo učestvovali u defileu i koncertu, te obišli sve ljepote Zlatibora, omirisali borovinu Cigote, vozili se gondolom iznad Zlatiborskih suma, jezera i naselja, što je za folkloraše bio najveći doživljaj, kažu u “Bosiljku”.

Izvođenjem koreografije i nastupom pjevačke grupe “Bosiljkovići” su uveličali i jučerašnje 5. Vidovdansko veče na otvorenom u Derventi koju je organizovalo KSS “Carica Milica”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here