Vijesti Kultura i obrazovanje “Bosiljkovići” na osmom festivalu folklora “Širi mi se moje kolo malo” u...

“Bosiljkovići” na osmom festivalu folklora “Širi mi se moje kolo malo” u Beogradu

0

Članovi drugog ansambla KUDM ,,Bosiljak” iz Dervente u subotu (13. maja) učestvovaće na 8. Festivalu folklora Srba sa zapadne strane Drine pod nazivom ,,Širi mi se moje kolo malo”.

Festival tradicionalno organizuje udruženje Srba izbjeglih iz Hrvatske, osnovano u Beogradu, KUD ,,Krajina”, a festivalu učestvuju kulturno – umjetnička društva iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, ukupno četrnaest društava sa zapadne strane Drine. Jedan od uslova je da na festivalu KUD-ovi nastupaju sa igrama sa ovih prostora.

“Bosiljkovići” će se na ovom festivalu predstaviti sa srpskim igrama iz Bradine kod Konjica.

Prije samog festivala planiran je defile, parada tradicije od Kalemegdana, Knez Mihajlovom ulicom, Trgom Republike do Skupštine grada Beograda.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here