Vijesti Kultura i obrazovanje “Bosiljkovići” nastupili na donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima” – FOTO

“Bosiljkovići” nastupili na donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima” – FOTO

0

Najmlađi članovi KUDM “Bosiljak” učestvovali su ovih dana na dva humanitarna – kulturna događaja, među kojima je i jubilarno deseto donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima” koja je održana u Banskom dvoru u Banja Luci.

“Bosiljkovići” su prije manifestacije bili dio prijema koji je u Palati organizovala predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Mladi članovi KUDM “Bosiljak” predstavili su se svirkom na šargiji i posavskim izvornim pjesmama, koji su izvele najmlađe članovi dječije pjevačke grupe uz podršku Lazara Asentića na šargiji. Bila je čast da od dva KUD-s iz Republike Srpske učestvuje Bosiljak, što je veliko priznanje za ovo društvo, kažu u “Bosiljku”.

Inače, uplatama na račun posebnih namjena prikupljeno 1.165.480 KM za izgradnju dnevnih centara za djecu sa poteškoćama u razvoju u Banjaluci i Trebinju, a pozivima na humanitarni broj 1411 prikupljeno 36.470 KM. Najveću donaciju od 250.000 evra uplatila je Vlade Srbije, dok je Vlada Republike Srpske obezbijedila 100.000 KM.

Druga grupa najmlađih članova istovremeno je učestvovala na Velikom humanitarnom koncertu “Mladost za radost” koji je održan u Brodu u prepunom Srednjoškolskom centru, a domaćin ovog koncerta bio je KUD “Duško Trifunović”.

Nastupima na humanitarnim koncertima za članove Bosiljka uspješno se završava i ova kalendarska godina, koja je obilovala mnogobrojnim nastupima.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here