Vijesti Kultura i obrazovanje “Bosiljkovići” održali veliki koncert u Petrovu – FOTO

“Bosiljkovići” održali veliki koncert u Petrovu – FOTO

0

Nakon vrlo uspješnog Vaskršnjeg koncerta u Derventi (opširnije OVDJE), 54 člana KUDM “Bosiljak” na vaskršnji ponedeljak predstavilo se publici u Petrovu, na koncertu kojeg je organizovao KUD “Milovan Gajić”.  “Bosiljkovići” su još jednom oduševili posjetioce.

Prijateljstvo između ova dva društva traje godinama, pa je KUDM “Bosiljak” iskoristio priliku i prijateljima uručio Plaketu u znak dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje.

“Bosiljkovići” nastavljaju sigurnim korakom ka pripremanju dvije koreografije, uvježbavanju programa koji trebaju na ljeto izvesti na CIOFF festivalima u inostranstvu, kao i pripremama za ovogodišnje “Bosiljkovanje”, koje će biti u znaku obilježavanja desetogodišnjice CIOFF BiH. Ovogodišnje “Bosiljkovanje”, jedini CIOFF festival u BiH, će pratiti rukovodstvo CIOFF za jugoistočnu Evropu, nacionalni delegat CIOFF BiH, te upravni odbor i komisija za ocjenu CIOFF Festivala, te mnogobrojni stručnjaci iz ove oblasti iz Republike Srpske, saopštili su iz “Bosiljka”.

Tri dječija, pripremni i izvođački ansambl izveli su igre za djecu, Starobosansko – glamočko kolo, igre iz okoline Dervente – “Posavačka zavrzlama”, Igre iz Bradine “Pođi bolje kolo moje”, Igre iz Hana “Što to sija nane”, Igre iz Gnjilanskog pomoravlja “Oro se vije kraj manastira”, Igre iz Kumanovskog polja “Zagubila kovan gerdan Jovke Kumanovke”, koreografija Kaljinka – maljinka, pedesetorka u izvedbi vlasinske latice, Kraljevsko kolo, dok je ženska pjevačka grupa je otpjevala duhovne, posavske, homoljske, makedonske, krajiške i druge pjesme.

Instrumentalista na šargiji Vladan Jevtić je odsvirao nekoliko narodnih posavskih kola, a Nikolina Stjepanović je govorila stihove o Gospodu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here