Vijesti Kultura i obrazovanje “Bosiljkovići” uveličali Dan oslobođenja Vlasenice – FOTO

“Bosiljkovići” uveličali Dan oslobođenja Vlasenice – FOTO

0

Članovi Kulturno-umjetničkog društva mladih “Bosiljak” učestvovali su na smotri folklora pod nazivom „Revija narodnih nošnji“ održanom proteklog vikenda u vlaseničkom Centru za kulturu.

Manifestacija je održana povodom Dana oslobođenja ove opštine (21. april), a na smotri su pored domaćina i KUDM “Bosiljak” iz Dervente, nastupili i KUD “Boksit” iz Milića i SKUD “Sveti despot Stafan Lazarević” iz Srebrenice.

Ovaj poziv rezultat je saradnje između dvije opštinske boračke organizacije, a stigao je iz SPKD “Prosvjeta” i opštine Vlasenica, poručuju iz „Bosiljka“.

Derventski folkloraši, predstavili su se tri korografije i to „Igre iz okoline Dervente“, „Vlaške igre“ i „Igre iz Kumanovskog polja“ što je oduševilo vlaseničku publiku. Uz sve to nošnje ,,bosiljkovića” pobrale su sve pohvale i simpatije, kažu u ovom folklornom društvu.

Na ovo putovanje članovi ansambla putovali su u novoj opremi zahvaljujući preduzećima ,,Gatarić” i ,,Marketing Pro”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here