Vijesti Društvo Braća Pejići svojim nesvakidašnjim djelima oduševili sugrađane i širu javnost

Braća Pejići svojim nesvakidašnjim djelima oduševili sugrađane i širu javnost

0

Braća Pejić, Nikola i Marko, proteklih dana oduševili su svoje sugrađane, ali i širu javnost, svojim nesvakidašnjim djelima.

Mlađi brat Nikola, inače učenik SŠC „Mihajlo Pupin“, napravio je hvalevrijedan i ispravan čin vrativši torbu u kojoj su bili dokumenti i vrećice sa nakitom.

Odmah sam zvao policiju, primjetio sam da je da se unutra nalazi novčanik sa dokumentima. Policajac mi je rekao da pronađene stvari donesem u Policijsku stanicu, što sam i uradio. Nisam znao šta ima još u torbici. Policajac je počeo da vadi iz torbice novčanik sa dokumentima i izvadio je i vrećice zlata i drugog nakita. Vlasnik me nagradio i novčano, a policajci su me takođe pohvalili, kaže mlađi Pejić, koji nijednog trenutka nije imao dilemu oko toga da pronađene vrijednosti vrate.

Nikolin stariji brat Marko samo koji dan ranije učestvovao je u akciji spasavanja dvadesetosmogodišnjaka iz Gradiške koji je pokušao izvršiti samoubistvo u selu pored Broda. Zajedno sa kolegama Stefanom Pijetlovićem, Draganom Kokanovićem, Edinom Karićem i Nevenom Puljanovićem osujetio je namjeru nesrećnog mladića.

Marko je, inače, jedan od mlađih službenika, sa svega godinu dana radnog iskustva, iako se u toj situaciji ponio poput mnogo iskusnijih kolega. Svoju dužnost obavlja u PS Brod, a prethodno je završio Policijsku akademiju u Banjaluci.

Kolege iz Gradiške su utvrdile preko GPS-a da se osoba koja je želila izvršiti samoubistvo nalazi u Novom selu, tako da smo se odmah uputili na lice mesta. Našli smo automobil, a potom i lice u jednom nedovršenom objektu. Zatekao sam ga sa omčom oko vrata, kako stoji na ivici visine 3 metra. Pregovarali smo oko 40 minuta, da bi se u jednom trenutku rasplakao i zatražio cigaretu. Popeo sam se na ljestve, dao sam mu cigaretu i rekao da se smiri i da ništa nije vrijedno života. Kad sam osjetio da je smiren, uhvatio sam ga oko struka i skinuo omču sa vrata, opisuje Marko ovu nevjerovatnu situaciju.

Uz pomoć kolega mladića, koji je potom upućen na liječenje, spustio je na sigurno, čime je na najbolji način okončana ova teška situacija.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here