Vijesti Politika Bratski Pinerolo ugostio delegaciju opštine Derventa

Bratski Pinerolo ugostio delegaciju opštine Derventa

0

Delegacija opštine Derventa boravila je prošle sedmice u trodnevnoj posjeti bratskom gradu Pinerolo u Italiji. Domaćin posjete bila je humanitarna grupa „Arkobaleno“ iz Pinerola, a veliku zahvalnost za uspješnu posjetu delegacija duguje članovima grupe „Arkobaleno“ i Jovanki Adžić, ambasadoru Dervente u Pinerolu.

Prvog dana posjete članovi delegacije su obišli znamenitosti Pinerola i posjetili obilježja koja su spomenik prijateljstvu dva grada, drvo prijateljstva, Ulicu Derventa u Pinerolu i totem bratskih gradova, kao i gradsku upravu gdje ih je primio gradonačelnik Luka Salvai. Tom prilikom zamjenik načelnika Siniša Jeftić je upoznao gradonačelnika Salvaia sa početkom izgradnje parka u Derventi, u kojem će delegacija grada Pinerolo zasadi drvo prijateljstva.

Put u Italiju bila je i prilika za posjetu opštini Osasko. Ova opština je prije 15 godina donirala sredstva za izgradnju škole u Maloj Sočanici. U znak sjećanja na ovaj događaj, a povodom obilježavanja ovog jubileja, načelnik Osasca je zamjeniku Jeftiću predao plaketu.

Poljoprivredna škola „Malva“ u Bibiani organizovana je kao gazdinstvo i bavi se uzgojem i održavanjem oko 400 autohtonih sorti jabuka, od kojih prave razne proizvode. Prilikom posjete školi, delegacija se upoznala sa organizacijom i radom ove škole.

Posjeta sajmu jabuka “Tutto mele“ u Kavuru bila je prilika da se delegacija upozna sa samom organizacijom poljoprivredne proizvodnje u oblasti voćarstva u ovom dijelu Italije, o načinima zaštite i održavanja pojedinih rijetkih sorti jabuke kao i o oblicima saradnje poljoprivrednih proizvođača.

Derventu su predstavili zamjenik načelnika opštine sastavu Siniša Jeftić, Igor Žunić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Slaven Gojković, potpredsjednik Skupštine opštine, Borivoje Golubović, načelnik Odjeljenja za opštu upravu, Goran Jevtić, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i Miodrag Tešendić, odbornik u Skupštini opštine.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code