Reportaže “Briga je najteža bolest, sve od stresa počinje”: Baka Ljubica (101) iz...

“Briga je najteža bolest, sve od stresa počinje”: Baka Ljubica (101) iz Osinje otkrila koja je tajna dugovječnosti

0

Zdrava i vedrog duha baka Ljubica zakoračila je u 101 godinu života. Na kućnom pragu u derventskom selu Osinja mnogi su je pitali kako doživjeti stotu.

Hranim se normalno, ali ne brinem se puno. Kako bude neka bude. To je najvažnije. Ako se brineš, to je najteža bolest. Sve od stresa počinje, priča Ljubica Gavrić.

Zbog toga baka i danas poručuje – djeco, samo bez stresa i prihvatite se posla. Rad je stvorio čovjeka. A rada se Ljubica ne odriče ni u 101 godini.

I sve komšije i svi prolaznici u Osinji znaju da će baku Ljubicu vrlo često zateći u njenoj bašti pored kuće. Baka iako je prešla stotu godinu sve poslove u bašti obavlja sama.

Cijeli život Ljubica se bavi poljoprivredom. Tako je sa suprugom othranila četvoro djece.

Na poljoprivredi radila. Težak posao bio. Čovjek umro, djeca se udala, otišli, ja sam sama ostala sama. Pokretna sam,mogu sebe služiti, ponešto radim u bašti kod kuće i tako, dodaje Ljubica.

Djeca, unuci i praunuci Ljubicu često posjećuju. Predlagali su baki i da živi sa njima, ali ona to ne želi.

Zdrava sam i sada. 1923. godište, znaš koliko je godina, ali zdrava sam. Ništa me ne boli, samo staro. Noge slabe, a ovo ništa me ne boli. Zdrava, nikakve lijekove ne trošim, naglašava Ljubica.

Srpskainfo/ATV

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here