Vijesti Kultura i obrazovanje Brođanin pobjednik 9. izdanja festivala “Raspevani maj”

Brođanin pobjednik 9. izdanja festivala “Raspevani maj”

0

Pobjednik devetog izdanja muzičkog festivala „Raspjevani maj“ među starijim osnovcima je Brođanin Nikola Žečević, dok je među mlađim solistima, prema ocjeni žirija, najbolja bila Zorica Nedeljković iz Doboja. 

Drugo mjesto među mlađim osnovcima su podjelile Dervenćanka Sara Vujičić i Brođanka Teodora Đukić, dok je Milici Božić iz Stanara drugo mjesto pripalo u kategoriji starijih osnovaca.

Profesorica muzike Milijana Žunić, zajedno sa profesoricama Violetom Pećić i Draganom Latinović, ove godine je činila žiri pred kojim je bio težak posao da ocijeni nastupe 32 učesnika, najviše do sada.

Najviše volim kada se djeca opuste i uživaju na sceni i ovaj festival upravo za to služi. Nekada su u pitanju nijanse, jer djeca nekada zablistaju, a nekada ih trema onemogući da prikažu sve talente. Nastupilo je 14 učenika među učenicima od 1. do 5. razreda, dok je 18 bilo među starijim, istakla je Žunićeva.

Pored domaćina iz Dervente, svoje vokalne sposobnosti su pokazali i mladi pjevači iz Prnjavora, Stanara, Doboja, Broda, Teslića, Modriče, Osječana i Petrova.

U ime organizatora, direktor Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ Vladan Popović je čestitao pobjednicima i zaželio da svi lijepe uspomene ponesu iz Dervente.

Među učesnicima je bila i Sara Vujičić, koja uči klavir u Osnovnoj muzičkoj školi „Nikola Tesla“ u Derventi.

Pjevala sam pjesmu “12 godina” od hora Vrapčići, a vježbala sam na časovima solfeđa sa nastavnicom i kod kuće. Do sada nisam učestvovala na ovom festivalu, ali je jako lijepo i sada znam zašto se prijavilo tako puno pjevača. Nisam imala tremu jer sam i ranije nastupala, priča Sara.

U revijalnom dijelu predstavili su se i učenici Centra „Budućnost“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here