Vijesti Kultura i obrazovanje Brođani pobjednici jubilarnog izdanja festivala “Raspjevani maj”

Brođani pobjednici jubilarnog izdanja festivala “Raspjevani maj”

0

Jubilarno izdanje festivala „Raspjevani maj“, kojeg po deseti put organizuje Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“, privuklo je 18 mladih solista, a najbolji među njima su bili Staška Milošević iz OŠ “Sveti Sava” iz Broda u kategoriji osnovaca do petog razreda, te Nikola Zečević iz iste škole u kategoriji do devetih razreda.

Svih prethodinih godina festival je okupio mnogo talentovanih djevojčica i dječaka, a ovgodišnji učesnici dolaze nam iz Dervente, Broda, Doboja, Prnjavora i Stanara, istakla je socijalni radnik ove ustanove Maja Čelar Drakulić.

Cilj nam je da pored takmičarskog dijela predstavimo i rad naše ustanove tako da smo ove godine pripremili izložbu tifotehničkih i didaktičih pomagala koju koristimo u radu sa djecom oštećenog vida i drugim smetnjama u razvoju. Svake godine nastojimo da festival unapređujemo, istakla je Čelar Drakulićeva.

O najboljim pjevačkim izvedbama poslednji sud su donijele profesorice Muzičke škole u Derventi Milijana Žunić i Dragana Latinović, te nastavnik muzičke kulture u centru „Budućnost“ Violeta Pećić.

Kao i svake godine, imali smo težak zadatak i nikad nije lako odlučiti ko su najbolji i često to zavisi od njihove treme i kako će se pokazati na bini. Ipak, na prvom mjestu nam je vokalno izvođenje, što je najvažnije, ali ako unesu emociju ili imaju originalnu koreografiju, to može da prevagne, rekla je Pećićeva ovom prilikom.

U revijalnom dijelu programa nastupila je plesna grupa OŠ “Nikola Tesla” iz Dervente.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here