Vijesti Kultura i obrazovanje Centar za kulturu domaćin dvije tradicionalne kulturne manifestacije

Centar za kulturu domaćin dvije tradicionalne kulturne manifestacije

0

Predstojećeg vikenda u našem gradu održaće se dvije tradicionalne kulturne manifestacije.

Svoje jubilarno dvadeseto izdanje doživjeće Međunarodni ilindanski pjesnički susreti “Prljača”. Dodjela nagrada najuspješnijim pjesnicima na ovogodišnjem konkurusu (opširnije OVDJE) održaće se u subotu, 7. avgusta, sa početkom u 11 časova u Centru za kulturu. Organizator dvadesetih susreta “Prljača” je Srpski književni klub “Vihor” Derventa, uz pokroviteljstvo grada Dervente, a učestvovaće pjesnici iz Republike Srpske, Federacije BiH, Crne Gore, Srbije, Slovenije i Njemačke.

Dan ranije, na istom mjestu, predviđeno je otvaranje 18. Međunarodne likovne kolonije „Patkovača“. Od 19 časova u galeriji Centara za kulturu biće otvorena izložba radova nastalih na dosadašnjim izdanjima kolonije čiji je organizator Udruženje likovnih stvaralaca “Uliks” iz Dervente. Učesnici kolonije potom će nastaviti svoj umjetnički rad na kuplištu Patkovača.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here