Vijesti Najave i obavještenja Centar za kulturu: Jovan Deretić na promociji djela „Kraljevstvo Slovena”

Centar za kulturu: Jovan Deretić na promociji djela „Kraljevstvo Slovena”

0

Centar za kulturu biće domaćin promocije knjige „Kraljevstvo Slovena“ italijanskog srednjovjekovnog istoričara Marva Orbinija.

Radi se o djelu koje je posle 415 godina od njenog objavljivanja u Pezaru 1601. godine na italijanskom jeziku, konačno prevedeno u cjelini i predstavlja prvu istoriju Slovena.

Ona govori o istorijskim činjenicama poznatimu to doba i oslikava drugačiju sliku drevne istorije Srba, drugačiju od današnje zvanične istorije.

–  Čitalac će se lako uvjeriti da je Orbinijevo delo vrlo studiozno, zasnovano na činjenicama iz najcjenjenijih istorijskih studija poznatih u Orbinijevo vreme, ali i da ocrtava sasvim drugačiju sliku drevne istorije Srba i drugih Slovena, nego što to opisuju današnji zvanični istoričari, poručuju organizatori.

Promocija, koju će voditi publicista Jovan I. Deretić, održaće se u četvrtak (15. juna) od 19 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here