Vijesti Najave i obavještenja Centar za kulturu: Predstava „Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla“

Centar za kulturu: Predstava „Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla“

0

„Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” je priča o tome kako obični ljudi u Bosni i Hercegovini mogu preživjeti neoštećeni – mentalno i fizički, izjavio je režiset predstave Haris Pašanović.

predstava

Predstava Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i East West Centra “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” је satira o savremenim političkim, ekonomskim i socijalnim procesima. Radi se o crno-humornoj-političkoj predstavi koja potiče publiku na kritičko mišljenje, a u kojoj je istaknuta crta naroda BiH koji mogu da se šale na svoj račun.

U predstavi igraju: Džana Džanić i Saša Handžić, dok u filmskom dijelu (koji je dio predstave) igraju Enes Salković, Mugdim Avdagić, Lana Delić, Hazim Begagić, Adis Mehanović, Miroljub Mijatović, Faketa Salihbegovć-Avdagić, Lana Zablocki-Džehverović i Anđela Ilić.

Predstava će se održati u petak (18. septembra) u 19.00 časova, a ulaznice koštaju 5 KM.

 B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here