Vijesti Najave i obavještenja Centar za kulturu: U petak koncert klasične muzike, na repertoaru djela za...

Centar za kulturu: U petak koncert klasične muzike, na repertoaru djela za klavir najvećih kompozitora

0
Dragana Latinović na koncertu u Gradišci

U derventskom Centru za kulturu u petak (19. oktobra) nas očekuje koncert pod nazivom „Muzika za klavir“ u kojem će svoje umijeće predstaviti studenti Akademije umjetnosti u Banjaluci – Dragana Latinović i Jovana Branković, kao i njihova profesorica Snježana Popović Vuleta.

Na programu koncerta naći će se djela Šopena, Mocarta, Rahmanjinova i Debisija.

Radi se o koncertu klasične muzike, isključivo djela za klavir. Budući da sam student Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, na odsjeku za klavir, zajedno sa profesoricom Snježanom došla sam na ideju da napravimo koncert ovog tipa u Derventi. Osim što će svaka odsvirati po jednu kompoziciju solo, sviraćemo i djela za 4 ruke (dvije osobe za jednim klavirom) i za 6 ruku (3 osobe za jednim klavirom), rekla nam je ovim povodom Dragana Latinović iz Dervente.

Poslastica za ljubitelje klasične muzike održaće se u Maloj sali sa početkom u 19 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here